Retko se viđa

Čudo u "Vrtu dobre nade" - Ženka haskija hrani mladunče crnog pantera

Vrste koje u prirodi predstavljaju simbol neprijateljstva u "Vrtu dobre nade" u istom boksu zajedno spavaju, jedu i igraju se. Među štencima haskija spokojno raste mladunče crnog pantera, koga je majka odbacila. Ono ne zna da su mu polubraća najgori prirodni neprijatelji, jer kad zagusti čak i pas i mačka umeju da se slože.
Kad Bleki, kuja haskija, uđe u boks, devet mladunaca starih pet nedelja, jedno preko drugog, hitaju po svoju porciju mleka. I dok Bleki leži na leđima, iz gomile na njoj viri osam belih repića i jedan crni. On pripada malom crnom panteru kome su zaposleni u Vrtu potražili novu porodicu, jer njegova majka još od bombardovanaj ubija svoje mladunce odmah po rođenju.


-Bleki je u Zoološki vrt stigla na molbu Vuka Boka Bojovića, koji je tražio hraniteljku za pantera. Bila je zbunjena i "narogušena", a prema panteru se ponašala kao prema ružnom pačetu - priča Mirjana Makević, vlasnica ove kuje šampionke.





Pošto je prekor bio dovoljan da se postidi, Bleki već mesec dana brižno bdi nad panterčićem i svojim mladuncima. Oni joj grizu šape i jure rep, a ona neznancima jasno stavlja do znanja da ne prilaze njenim bebama."

S. Tasić
Blic, 13.10.2006.